Welkom op de website van Al Ummah

Wij zijn een "gewone" basisschool op islamitische grondslag, waarbij we goed/excellent onderwijs bieden. Onze school is een onderdeel van de Stichting SIMON en u kunt ons vinden in de Javastraat 6 in Enschede. Wij geven onderwijs aan meer dan 180 kinderen in een oud, rustiek gebouw uit 1904. Ons schoolgebouw is al meer dan 100 jaar oud maar van binnen modern. Het onderwijs is eigentijds en de kinderen staan bij ons centraal. Voor ons vormt de islamitische grondslag de basis van ons onderwijs. Wij werken met een enthousiast team, dat er alles aan doet om de leerlingen te laten "Worden wie je bent". Dit is ook het centrale thema van alle SIMON scholen.

Kennismaking

Een school is niet alleen een leerplan, een schoolgids, een gebouw of een website. Het is onmogelijk om alle bijzonder zaken van onze school in een website te beschrijven. Wij nodige daarom iedereen die belangstelling heeft voor onze school uit om te komen kijken, te luisteren en veel vragen te stellen. Bel of mail ons en maak een afspraak met Henk 't Jong, Directeur van Al-Ummah.

Officiële aanmelding

Voor groep 1 kunt u in principe het gehele jaar door aanmelden, na de kennismaking krijgt u van ons een informatiepakket, in het informatiepakket zit ook een aanmeldingsformulier. Als wij het aanmeldingsformulier van u ondertekend terug hebben ontvangen krijgt u van ons een brief waarin wij de aanmelding bevestigen Kinderen starten bij ons op school in de week dat zij 4 jaar worden. Uiterlijk 4 weken voor de start van uw kind bij ons op school neemt de Juf contact met u op om de praktische zaken met u door te nemen voor de start van uw kind op onze school.

Wisselen van school

Als uw kind al op een andere school in Enschede onderwijs volgt en u overweegt om het bij ons op school aan te melden, kunt u contact opnemen met Henk 't Jong of met de intern begeleider van onze school. Wij plannen dan een kennismakingsgesprek met u. Mochten wij van beide kanten besluiten dat een overstap voor uw kind wenselijk is, dan gaan wij in overleg met de school waar uw kind onderwijs volgt. In de overstapprocedure gaan wij samen met u, uw kind en de school waar uw kind nu onderwijs volgt zorgvuldig onderzoeken of een overstap in het belang is van het leertraject van uw kind.
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl